ENDÜSTRİ 4.0
REMOTE ASSİSTANT – HOLOLENS

ŞİRKETLERİN SAHA SERVİS YÖNETİMİNDE YENİ DÖNEM: IFS REMOTE ASSISTANCE

ENDÜSTRİ 4.0

IFS Remote Assistance ile artık servis daha hızlı. Bu teknoloji yerinden müdahale imkanı ile servis için bekleme sürelerini oldukça kısaltıyor. Söz konusu uygulama, Covid 19 salgını sonrası iş hayatının yeni normale adaptasyon sürecinde iş dünyasının göz bebeği olma potansiyeli taşıyor.

40 yıla yakın süredir varlık ve servis yönetimi alanında şirketlere çözüm sunan IFS, saha servis yönetimini hızlandıracak bir endüstriyel uygulama geliştirdi. Birleştirilmiş gerçeklik (merged reality) olarak adlandırılan teknoloji sayesinde gerçek zamanlı işbirliği ile saha servis hizmet kalitesi ve servis süresinde önemli iyileştirmeler sağlanabiliyor. Bu teknoloji tamir sürelerini de kısaltarak şirketlere büyük avantaj sağlıyor. Uzmanlar, IFS Remote Assistance’ın getirdiği somut faydalar arasında müşteri memnuniyetinden, satış sonrası servis performansının artması gibi pek çok maddeyi sıralıyorlar. Uzmanlara göre devrim niteliğinde olan IFS Remote Assistance uygulaması sayesinde satış sürecinin tüm aktörlerinin yüzü gülecek.

Yeni Normalin Getirdikleri

Covid 19 salgını etkisi hafiflemiş gözükse de hastalığın belirlenmiş bir ilacı ya da aşısı henüz bulunmadı. Bu nedenle dünya, pandemi döneminde yaşam alışkanlıklarının değişimi üzerinde uzlaştı ve bu döneme ‘yeni normal’ ismi verildi. Yeni normale uyum sağlamaya çalışan şirketlerin imdadına ise yeni teknolojiler yetişti. Bilim insanları hergün medyada sosyal mesafe ve temas etmemeyi telkin ederken şirketler müşteri memnuniyeti kriterleri arasına hijyen maddesini de ekledi. Temas denince şirketlerin bu süreçte en çok zorlandığı satış sonrası servisi anmamak olmaz. Krizden geçen satış sonrası hizmet alanında IFS Remote Assistance öncelikli olarak temassızlık imkanı sunarak bu zamanda şirketlere önemli avantajlar sağlıyor.

IFS Remote Assistance Nedir?

Birleştirilmiş gerçeklik teknolojisini kullanan çözüm, sorunları uzaktan teşhis etmek, çözmek ve doğrulamak için deneyimli ekibiniz ile teknisyenleri, mühendisleri veya müşterileri sanal ortamda birleştirir. Müşterileriniz ne kadar uzakta olursa olsun sorunları yerinde gidermenizi sağlar. Bu, uzmanlarınızın anında, her yerde olabileceği anlamına gelir ve gerçekten küresel bir çalışma alanının yolunu açar.

Öncelikle, onarım ve bakım çalışmaları anında görsel talimatlarla gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca söz konusu uygulama, şirketlerin bilgi ve kapasitelerini sahada görmelerini ve daha yaratıcı çözümler geliştirmelerini sağlıyor. Bu şekilde üretkenliği, etkinliği ve elbette verimliliği artırmaları mümkün olabiliyor.

Uygulamanın Sağladığı Avantajlar

Somut açıdan bakıldığında, IFS Remote Assistance bir tür çözüm ortaklığı yazılımıdır. Yazılım, mobil cihazlardaki iki video akışını etkileşimli bir ortamda birleştiriyor. Sonuç itibariyle gelişmiş video paylaşımları sayesinde yerinde bakım personeli ile ofisteki deneyimli uzmanlar doğrudan temas halindedir ve gerekli eylemleri anında ekranda göstererek sanal gerçeklik ortamında işbirlikçi ve etkileşimli bir destek oturumu sağlar.

Ek olarak, belgeleri paylaşmak da bu teknoloji ile birlikte mümkün hale geliyor. Kullanım kılavuzları, ses kaydı ya da video gibi veriler uzmanlar tarafından paylaşılabiliyor. IFS Remote Assistance çözümü ile uzmanlar, müşterileri veya saha teknisyenlerinin görüş alanlarında gördüklerine sanal olarak ulaşabilir ve dokunabilirler. Bu birleştirilmiş gerçeklik ortamına telestleştirebilir, görüntüleri dondurabilir, el hareketlerini kullanabilir, resim paylaşabilir veya hatta uzman araçlar gibi gerçek nesneler ekleyebilirler.

Kolay kullanımı ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde minimum eğitim ile hızlıca devreye alınabilen IFS Remote Assistance ile günler içinde çalışmaya başlayabilir ve işinize neredeyse anında değer katabilirsiniz.

Kaynak:

blog.ifs.com

www.techzine.eu
Dergi Anasayfa