
YENİ DÜNYA DÜZENİNE HAZIR MIYIZ?
Pandemi Sürecinde Çalışan Adaptasyonu
Başlarken
IFS Gelecek Yatırımcıları Platformu e-Dergi’nin ilk sayısına hoş geldiniz.
IFS Türkiye olarak, 2019 Eylül’ünde müşterilerimizin sürdürülebilir başarılarını artırmak, global iş sahnesinde daha fazla Türk şirketinin rekabet avantajı ile var olabilmesine destek olmak için IFS Gelecek Yatırımcıları Platformu’muzu hayata geçirdik.
Platformumuz, dijital dönüşümün öneminin açığa çıkartıldığı, iş insanlarının birbirleri ile dijitalleşme ekseninde tecrübelerinin paylaşıldığı bir sosyal sorumluluk projesidir.
IFS Gelecek Yatırımcıları Platformu, 2 önemli etkinlikte, Dijital Dönüşüm ile ilgili tecrübe ve birikimlerini paylaşan 30+ değerli fikir lideri ile 500’den fazla iş insanını bir araya getirdi. İş buluşmalarımız sonrası pandeminin hayatımıza girmesiyle, platformumuzun vizyonunda hız kesmemek ve misyonumuzu güncel tutmak için, Dijital Dönüşüm farkındalığını birlikte artırmayı diliyoruz. Bu noktada aracı olmasını dilediğimiz bir iletişim çalışması başlattık ve e-dergimiz ile her ay siz değerli Gelecek Yatırımcıları ile buluşmalarımızı sürdürmek istedik.
Gündemimizde; hepimizi derinden etkileyen, sağlıklı ve sürdürülebilir hayatlara/işlere sahip olmaktan yeni iş yapma biçimlerine adapte olmaya kadar gelişme ve dönüşümlere yol açan pandemi süreci yer alıyor. Bu sayıda ‘'İnsan Gücü-Çalışan Gücü'' konusunu ele alacağımız ''Birlikte Güçleniyoruz'' konu başlığımızı manşete taşıdık ve ''Pandemi Sürecinde Çalışan Adaptasyonu’’ ayın konusu oldu.

Dergimizin içeriğinde her ay düzenli olarak; farklı sektörleri ilgilendiren son teknolojik gelişmelere, dijital dönüşüm ile ilgili haberlere ve makalelere ulaşabilirsiniz. İş insanları, fikir liderleri ve akademisyenler ile gerçekleştirilmiş özel video röportajları da keyifle izleyebilirsiniz.
Konu ile ilgili gerçekleştirilen röportajlar, makaleler ve fikir alışverişlerinin sizlere ve iş hayatlarınıza katkılar sağlayacağına inanıyoruz.
Haziran 2020 itibariyle her ay online olarak ulaşabileceğiniz IFS Gelecek Yatırımcıları Platformu e-Dergi’sini sizler ile paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerden de dergimiz ile ilgili paylaşacağınız geri dönüşleri heyecanla bekliyoruz.
Platformumuz “Gelecek Yatırımcısı” ruhu taşıyan herkesindir. e-Dergimiz üzerinden dijital dönüşüm ile ilgili önem taşıdığına inandığınız, bilgi dolaşımına eklenmesinde fayda bulduğunuz konuları bizlerle paylaşabilirsiniz.
Bu zor ve benzeri görülmemiş zamanlarda sağlıklı ve güvende olmanızı diliyoruz. Umuyoruz ki bu süreci atlatmak için dayanışma içinde birlikte çalışarak dünyayı, ülkemizi ve bizleri daha iyiye doğru götürecek olasılıkları fark edebiliriz. Geleceğe birlikte daha da güçlenerek hazır olmak dileği ile, keyifli okumalar.
Ergin Öztürk
IFS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
DİJİTAL İŞ HAYATI
RE-SET WORK PLACE ile Ofislere RESET Atmak
Pandemi ilan edilen Covid-19 salgınının tüm sektörlere etkisiyle birlikte, evlerimiz yeni çalışma alanlarımıza dönüştü.
Hızlı bir şekilde yeni düzene ayak uydurmak durumunda kalan şirketler, geçici çözümlerini oluşturdu. Evde çalışma düzeni, şirketlerin verimliliğini etkiledi, ev yaşam dengesini de sarstı.
Bu dönemde, ofis çalışma sistemine bir “reset atmak” gerekti. “Yeni dönem nasıl olmalı?” sorusuna yanıt ararken, çalışma sistemlerinin yöntemlerini tartıştığımız bir oluşum doğdu. HAN Spaces öncülüğünde NURUS’un ana sponsor, IFS’in de destekleri ile düzenlenen: RE-SET WORKPLACE aranılan hedefe yönelik hızla doğdu. Bu oluşumun oturumlarına da Mayıs 2020’de online ulaşım sağlandı.


DİJİTAL DEMOKRASİ
"Yönetim biçimlerimiz değişiyor mu?"
Şahika Ayhan - Atalente İK

İnternetin yükselişi ve dijital dönüşüm, günlük hayatımızı nasıl etkiledi.? Günlük hayatımızda hızlı değişimler yaşarken siyaset de aynı hızla değişecek mi? Dijitalleşme yönetim biçimlerini nasıl etkileyecek ve yeni dönemde yargı, yürütme, asama ve medya nasıl bir demokrasi anlayışı içinde olacak?

Dijital dönüşümün Koska’ya ne gibi etkileri oldu?
Zeynep Hande Eryiğit: Firma büyüdükçe ister istemez sağlıklı çalışabilmek için bir sisteme ihtiyaç duyuyorsunuz. Biz bunu ilk önce kullandığımız programın yeterli olmadığı yerlerde bize özel yazılımla ekleyerek çözmeyi hedefledik.
GELECEK YATIRIMCILARI
110 YILLIK TATLI AŞKI 4 KITADA 78 ÜLKEDE
Koska Yönetim Kurulu Üyesi
Zeynep Hande Eryiğit şirketlerinin pandemi
sürecine nasıl adapte olduklarını anlattı.
Koska’nın başarısı kaç yıldır ülke sınırlarını
aşmış durumda? Toplam kaç ülkede
Koska ürünleri satılıyor?
Zeynep Hande Eryiğit: Bundan 37 yıl önce ilk
ihracatımıza Polonya ile başlamışız, babam tırlarımızın üzerine Polonya ve Türkiye
dostluğunu simgeleyen görseller ve yazılar yazdırmıştı, çocuktum hayal meyal hatırlıyorum.
90’lı yıllarda 30-40 ülkeye, şimdi ise 78 ülkeye ihracat yapıyoruz
Koska Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Hande Eryiğit şirketlerinin pandemi sürecine nasıl adapte olduklarını anlattı.
Koska’nın başarısı kaç yıldır ülke sınırlarını aşmış durumda? Toplam kaç ülkede Koska ürünleri satılıyor?
Zeynep Hande Eryiğit: Bundan 37 yıl önce ilk ihracatımıza Polonya ile başlamışız, babam tırlarımızın üzerine Polonya ve Türkiye dostluğunu simgeleyen görseller ve yazılar yazdırmıştı, çocuktum hayal meyal hatırlıyorum. 90’lı yıllarda 30-40 ülkeye, şimdi ise 78 ülkeye ihracat yapıyoruz
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
PANDEMİ SÜRECİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi, “Dijital Dönüşüm Uzmanı” Halefşan Sümen ile pandemi sonrası şirketlerin sürdürülebilirliği, dijitalleşmenin süreçteki önemi, yapay zekanın geleceği ve çalışan verimlilikleri üzerinesohbet ettik.
Sektörler pandemi döneminden ne kadar etkilendi? Şirketler dijitalleşmenin önemini ne kadar kavradılar?
Halefşan Sümen: Alt sektörler ayrımında dahi etkilenmelerin değişik türlerde ve düzeylerde olduğunu görüyoruz. Örneğin perakende sektöründe marketler ile psikolojik rahatlama amaçlı alım yapılan ayakkabı-giyim firmaları haricinde kalanlar büyük talep daralmasının getirdiği gelir ve nakit akışı kaybı yaşamaktalar.
Son müşterinin gelirlerinde yavaşlama ve buna bağlı tedbirli davranma arzusu onları daha dikkatli harcama yapmaya sevk edince domino etkisi oluştu ve değer zincirinin sonraki halkalarında durağanlık belirtileri görülmeye başlandı.
ENDÜSTRİ 4.0
AI - KUANTUM INTERNET

YAPAY ZEKA: AI İLİŞKİLİ TERMİNOLOJİNİN TANIMI
Yapay Zeka ( Artificial Intelligence ), Makine Öğrenimi ( Machine Learning ), Veri Bilimi ( Data Science ) ve Gelişmiş Analitik ( Advanced Analytics ), çok kullanılan, çoğu zaman karışık ve rastgele birbirleriyle ilişkili terimlerden sadece bazılarıdır.
Sizi bir üniversite sınıfında altı haftalık bir öğrenme sürecine dahil etmeden, bu terimlerin bazılarını basitçe açıklamaya çalışacağız. Daha da önemlisi, IFS'te bunları nasıl yorumladığımızı anlatacağız.
KUANTUM INTERNET
Tamamen “hack-lenemez” bir internet mümkün.
İlk telgraftan, günümüzün fiber optik internetine kadar kurulan iletişim ağlarında, sinyallerin bir kısmı mesafe katederken azalabiliyor hatta kaybolabiliyordu.
Bu kaybı düzeltmek için sinyalleri alan ve yükselten ilk sinyal tekrarlayıcılar, 1800'lerin ortalarındaki solma teli telgraf sinyallerini güçlendirmek için geliştirildi.
200 yıl sonra ise sinyal tekrarlayıcılar, uzun mesafeli iletişim altyapımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi.
Klasik bağlantılarda: A noktasından B noktasına iletilen bir mesaj yol boyunca, sinyal tekrarlayıcılardan geçerken güçlendirilir ve hataları düzeltilir. Ancak bu süreçte iletilen mesaj herhangi bir noktadaki saldırılara karşı savunmasızdır.
HABERLER
- İrlanda’da dronlar ilaç dağıtımı yapıyor
- Şubat 2020 Gartner Peer Insights kullanıcı seçimi: IFS
- LCD ekranlar için optik parmak izi tanıma teknolojisi yolda
- Singapur'da "Sosya Mesafeyi Koruyun" uyarılarını robot köpek Spot yapıyor
- Dünya Sağlık Örgütü'ne soruşturma başlıyor
- Dünya'ya en yakın kara delik bulundu mu?
- Microsoft Yapay Zekaya nasıl güven kazandırmayı hedefliyor?

VİDEO GALERİ
MEDYADA GELECEK YATIRIMCILARI PLATFORMU
- Bloomberg BusinessWeek
- HBR Türkiye
- Ekonomist
- Hürriyet
- Sabah
- Daily Sabah
- Habertürk
- Sözcü
- Para
- Dünya
- Türkiye